Cum funcționează Revolut?

Revolut

Ce este Revolut?

Revolut este o aplicație bancară inovatoare care își propune să simplifice și să modernizeze modul în care oamenii gestionează finanțele. De la transferuri rapide și ieftine până la tranzacții valutare și gestionarea bugetelor personale, Revolut este o soluție all-in-one pentru toate nevoile bancare.

Revolut a fost fondată în 2015 de către Vlad Yatsenko și Nikolay Storonsky, cu scopul de a îmbunătăți experiența financiară a oamenilor. De atunci, aplicația a devenit una dintre cele mai populare platforme financiare digitale din lume, cu peste 16 milioane de utilizatori înregistrati.

Cum functioneaza Revolut?

Deși Revolut poate fi utilizată ca un cont bancar principal, este important să înțelegem că Revolut nu este o bancă tradițională, ci o fintech, adică o companie care utilizează tehnologia pentru a-și oferi serviciile financiare.

Revolut nu dispune de o licență bancară, dar are o licență de instituție de monedă electronică (Electronic Money Institution - EMI), acordată de autoritatea de reglementare financiară din Marea Britanie, Financial Conduct Authority (FCA). Aceasta îi permite să ofere servicii de plată, precum emiterea și gestionarea de carduri preplătite, transferuri internaționale și schimb valutar.

Utilizatorii pot folosi Revolut pentru a-și încărca contul din surse externe, precum carduri de credit sau transferuri bancare. Apoi, banii pot fi utilizați pentru plăți și transferuri, precum și pentru achiziții de criptomonede. Utilizatorii pot efectua tranzacții internaționale la costuri foarte mici, datorită schimbului valutar în timp real, care se bazează pe rata interbancară, și nu pe ratele de schimb ale băncilor tradiționale.

În ceea ce privește relația cu băncile tradiționale, Revolut funcționează într-un mod independent, iar utilizatorii pot utiliza aplicația pentru a-și gestiona banii fără a fi legați de o bancă tradițională. În unele cazuri, Revolut poate colabora cu băncile pentru a oferi servicii de creditare sau pentru a îmbunătăți funcționalitatea aplicației.

În relația cu statul, Revolut este supusă reglementărilor și autorităților de supraveghere financiară din țările în care operează. În Regatul Unit, FCA reglementează activitatea Revolut și asigură că aceasta respectă legile privind combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului. În alte țări, Revolut trebuie să se conformeze reglementărilor locale și să obțină licențele necesare pentru a-și desfășura activitatea.

Ce ofera Revolut?

Una dintre caracteristicile unice ale Revolut este capacitatea sa de a oferi servicii bancare și financiare fără a fi nevoie să deschizi un cont bancar tradițional. Acest lucru înseamnă că, cu Revolut, poți să efectuezi tranzacții în diverse valute, să transferi bani către alți utilizatori și să-ți gestionezi bugetul fără a fi nevoie să aștepți aprobarea unei bănci tradiționale.

Revolut oferă mai multe tipuri de conturi, inclusiv un cont standard, un cont premium și un cont Metal. Fiecare tip de cont are diferite funcții și opțiuni, precum și costuri diferite. Contul standard este gratuit și include transferuri internaționale și tranzacții valutare în timp real, dar are o limită de retragere fără comision de 200 de euro pe lună. Conturile premium și metalice oferă caracteristici suplimentare, precum asistență pentru clienți premium, asigurare medicală de călătorie și retrageri fără limită, dar sunt disponibile contra cost.

Un alt avantaj al Revolut este că poate fi utilizat în orice țară din lume, fără taxe ascunse sau comisioane bancare. În plus, poți folosi cardul Revolut pentru a efectua cumpărături online și offline în toată lumea, în orice magazin care acceptă carduri Visa sau Mastercard.

Pentru a începe să folosești Revolut, trebuie să descarci aplicația pe dispozitivul tău mobil și să îți creezi un cont. Apoi, trebuie să conectezi cardul Revolut la contul tău bancar tradițional pentru a putea efectua transferuri și plăți în aplicație. După aceea, poți începe să utilizezi toate caracteristicile aplicației, inclusiv transferurile rapide și tranzacțiile valutare.

În plus, Revolut oferă și funcții pentru gestionarea bugetului personal, care te ajută să urmărești cheltuielile și să-ți gestionezi mai bine finanțele. Poți crea categorii de cheltuieli, precum facturi, mâncare și distracții, și poți stabili limite de cheltuieli pentru fiecare categorie. Aplicația îți poate oferi și alerte atunci când depășești limitele stabilite, astfel încât să fii mereu la curent cu situația ta financiară.

În plus, Revolut oferă și o funcție numită Vaults, care îți permite să economisești bani într-un cont separat pentru un scop specific, precum o vacanță sau o achiziție mare. Acest lucru te poate ajuta să te organizezi mai bine și să îți atingi obiectivele financiare mai ușor.

Un alt avantaj al Revolut este că îți oferă acces la mai multe tipuri de criptomonede, precum Bitcoin, Ethereum și Litecoin. Poți cumpăra și vinde criptomonede în aplicație și poți chiar să le folosești pentru a efectua plăți și transferuri.

În ceea ce privește siguranța, Revolut folosește cele mai avansate tehnologii pentru a-și proteja utilizatorii. Toate tranzacțiile sunt protejate prin autentificare în două pași și criptare de nivel bancar. În plus, poți bloca sau debloca cardul Revolut în orice moment din aplicație, dacă îți pierzi sau îți fură cardul.

Revolut oferă, de asemenea, o gamă largă de opțiuni pentru a-ți personaliza experiența de utilizare. Poți alege să primești alerte personalizate în funcție de activitatea contului tău, să alegi un design personalizat pentru cardul tău sau să activezi opțiunea de cashback pentru a primi bani înapoi la fiecare cumpărătură.

Concluzie

Revolut este o aplicație bancară inovatoare care își propune să schimbe modul în care oamenii gestionează finanțele. De la transferuri rapide și tranzacții valutare până la gestionarea bugetelor personale și cumpărături în criptomonede, Revolut oferă o gamă largă de servicii financiare, fără costuri ascunse sau comisioane bancare. În plus, Revolut se concentrează pe siguranța și securitatea utilizatorilor săi, oferind cele mai avansate tehnologii de protecție. Cu toate acestea, înainte de a începe să folosești Revolut, este important să îți verifici opțiunile și să te asiguri că aplicația este cea mai bună soluție pentru nevoile tale financiare.


 
 

06/04/2023